Søtpotetpai med asparges

Søtpotetpai med asparges

Stemmer

(1 stemmer)

Søtpotetpai er en deilig sommerlig rett som er enkel å lage. Se bare her! Søtpotetpai er som navnet tilsier laget av bunn av skivet søtpotet. Vi har også tilsatt asparges sammen med deilig smuldret fetaost, løk og eggeblanding.

Ingredienser

  • 1 stor søtpoteter
  • 35 stk asparges
  • 150 g Arla Apetina® Mild
  • 1 liten løk
  • 4 egg
  • 3 dl melk
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

Slik gjør du

- Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.

- Skrell søtpoteten, del den i tynne skiver og fordel potetskivene utover i paiformen og langs kanten til hele paiformen er dekket. Det kan gjerne ligge søtpotet i 2-3 lag i bunnen.

- Skrell og del løken i tynne ringer og fordel utover paibunnen.

- Legg aspargestoppene i fint mønster over.

- Visp sammen egg og melk, krydre med litt salt og pepper og hell over. Smuldre over fetaosten og stek midt i ovnen i ca 40 min, til paien har blitt fast.

- La paien stå og sette seg i ti minutter før servering.

Og slik har du laget en kjempegod søtpotetpai! Vel bekomme.

1

Søtpotetpai er nydelig mat i seg selv, men smaker aller best når den får selskap av en frisk grønn salat, ringlet med litt god olivenolje og et godt brød til. Serveres med nykvernet salt og pepper over.

Tips

Denne retten kan serveres kald som varm. Paien kan gjerne lages dagen før den skal serveres, og varmes lett.

Print