Perlecouscoussalat med stekte tomater, rødløk og Apetina® Herbs and Spices
  • Arla
  • Oppskrifter
  • Perlecouscoussalat med stekte tomater, rødløk og Apetina® Herbs and Spices

Perlecouscoussalat med stekte tomater, rødløk og Apetina® Herbs and Spices

45 min
https://www.arla.no/oppskrifter/perlecouscoussalat-med-stekte-tomater-rodlok-og-apetina-herbs-and-spices/

Slik gjør du

  • 1. Forvarm ovnen til 160 °C / 140 °C varmluft.
  • 2. Legg tomatene på et stekebrett med bakepapir og dryss sukkeret over.
  • 3. Fordel rødløken utover et annet stekebrett og hell over 1 ts olivenolje.
  • 4. Stek begge i ovnen i 40 minutter eller til de er litt gylne. Ta dem ut og sett dem til avkjøling.
  • 5. Gjør i mellomtiden klar en kjele med vann med 1 ts salt og kok couscousen i åtte minutter. Tøm av vannet og skyll med kaldt vann. Tøm av vannet igjen og sett til side.
  • 6. Bland sitronsaft og honning lett i en liten bolle. Legg deretter couscous, agurk, salatblader og Apetina®-terninger i en stor blandebolle. Hell sitron- og honningblandingen over og bland godt.
  • 7. Anrett på et serveringsfat. Hell over den smaksatte oljen fra glasset og server.

Ingredienser

Hvitt sukker
1 teskje
Cherrytomater, delt i to
250 gram
Middels rødløk, kuttet i båte
1
Olivenolje
1 teskje
Perle couscousgryn
75 gram
Sitronsaft
1 teskje
Honning
1 teskje
Agurk, kuttet i grove biter
100 gram
Spinat
50 gram
Ruccola
30 gram
½
Smaksett med salt and pepper