Hvit pizza med laks og avokado

Hvit pizza med laks og avokado

Lei av vanlig pizza? Prøv vår spennende variant med kremost, laks og avokado!
Stemmer (0 stemmer)

Min stemme

Hvit pizza med laks og avokado

Lei av vanlig pizza? Prøv vår spennende variant med kremost, laks og avokado!

Pizzabunn

  • 500 g hvetemel
  • 3 dl vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1 1 pakke tørrgjær
  • 1 ts salt

Topping

  • 1 pakke Apetina® Hvitløk & Urter Kremost
  • 100 g gulost
  • 200 g røkelaks
  • 1 1 stk avokado
  • 3 3 stk dillkvister
  • 4 ss kapers
  • 4 ss olje

Slik gjør du

1. Start med å lage pizzadeig. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og la det elte i noen minutter. Obs, bruk lunket, fingervarmt vann! Sett deigen til heving et lunt sted i minst en halvtime, og gjerne lenger om du har mulighet. Strø litt mel på kjøkkenbenken og del deigen i to emner. Trill to kuler av deigen og kjevle dem runde, gjerne direkte på bakepapiret den skal stekes på.

2. Smør kremosten utover pizzabunnene. Strø over osten. Topp med røkelaks i skiver. Sett en og en pizza inn i forvarmet stekeovn.

3. Sett pizzaen inn i forvarmet stekeovn. Noen ovner blir så varme som 300 grader, da tar det ca 8 minutter før pizzaen er klar. De kan også stekes på 225 grader i ca 15 minutter. Følg med under steketiden så det ikke blir svidd. Bruk vanlig over- og undervarme, ikke varmluft! Har du pizzastein bruker du for all del det, så blir bunnen sprøere. 

4. Mens pizzaen steker lager du de friterte kapersene. Sil bort laken fra kapersen og klapp dem tørre med litt bakepapir. Varm oljen og stek kapersen på middels-høy temperatur. Rist på pannen så de blir jevnt stekt i et par minutter. Legg dem over på litt tørkepapir for å renne av seg.

5. Del avokadoen i to og skjær den i tynne strimler. Topp pizzaene med avokado, friterte kapers og dill.

Tips

Godt også med vårløk, rødløk, koriander eller små brokkolibuketter som topping!