Hvit pizza med laks og avokado

Hvit pizza med laks og avokado

Lei av vanlig pizza? Prøv vår spennende variant med kremost, laks og avokado!
https://www.arla.no/oppskrifter/hvit-pizza-med-laks-og-avokado/

Slik gjør du

  • 1. Start med å lage pizzadeig. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og la det elte i noen minutter. Obs, bruk lunket, fingervarmt vann! Sett deigen til heving et lunt sted i minst en halvtime, og gjerne lenger om du har mulighet. Strø litt mel på kjøkkenbenken og del deigen i to emner. Trill to kuler av deigen og kjevle dem runde, gjerne direkte på bakepapiret den skal stekes på.
  • 2. Smør kremosten utover pizzabunnene. Strø over osten. Topp med røkelaks i skiver. Sett en og en pizza inn i forvarmet stekeovn.
  • 3. Sett pizzaen inn i forvarmet stekeovn. Noen ovner blir så varme som 300 grader, da tar det ca 8 minutter før pizzaen er klar. De kan også stekes på 225 grader i ca 15 minutter. Følg med under steketiden så det ikke blir svidd. Bruk vanlig over- og undervarme, ikke varmluft! Har du pizzastein bruker du for all del det, så blir bunnen sprøere. 
  • 4. Mens pizzaen steker lager du de friterte kapersene. Sil bort laken fra kapersen og klapp dem tørre med litt bakepapir. Varm oljen og stek kapersen på middels-høy temperatur. Rist på pannen så de blir jevnt stekt i et par minutter. Legg dem over på litt tørkepapir for å renne av seg.
  • 5. Del avokadoen i to og skjær den i tynne strimler. Topp pizzaene med avokado, friterte kapers og dill.
Tips

Godt også med vårløk, rødløk, koriander eller små brokkolibuketter som topping!

Ingredienser

Pizzabunn
Hvetemel
500 gram
Vann
3 desiliter
Olivenolje
1 ss
1 pakke tørrgjær
1
Salt
1 teskje
Topping
Apetina® Hvitløk & urter kremost
1 pakke
Gulost
100 gram
Røkelaks
200 gram
1 stk avokado
1
3 stk dill
3
Kapers
4 ss
Olje
4 ss