Flettet pizzabrød med Castello Blå, rødbeter, pinjekjerner og timian

Flettet pizzabrød med Castello Blå, rødbeter, pinjekjerner og timian

Prøv dette smakfulle, flettede pizzabrødet for en morsom og spennende måte å lage pizza på.
Stemmer (1 stemmer)

Min stemme

Flettet pizzabrød med Castello Blå, rødbeter, pinjekjerner og timian

Prøv dette smakfulle, flettede pizzabrødet for en morsom og spennende måte å lage pizza på.

  • 1 porsjon pizzadeig (til 2 store brød)
  • 1 glass tomatsaus
  • 160 g skrelte rødbeter i tynne skiver
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 25 g olivenolje
  • 150 g Castello® Blå i små terninger
  • 25 g pinjekerner
  • 1 ss sitronskall
  • Hakket timian
  • 1 eggeplommer
  • 1 ss vann
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

- Vend rødbeter i olivenolje og balsamico og bak dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter, eller til de er helt møre.

- Forvarm ovnen til 250 grader og sett inn en stekeplate.

- Rull deigen ut forsiktig på et bakepapir. Snitt deigen fra kant til kant (høyre mot venstre), slik at den består av mange strimler. Fordel tomatsaus, bakt rødbeter, ost, pinjekjerner, revet sitronskall og timian på den midterste 1/3 av bunnen. Flett pizzaen sammen slik at båndene krysser hverandre. Pisk eggeplomme sammen med vann og pensle pizzaen med blandingen. Trekk pizzaen med bakepapiret over på den varme stekeplaten og stek i bunnen av ovnen ved 250 grader i ca. 15 minutter, eller til den er sprø og gyllen.