Naturens mest unike matvare

Næringsstoffer i melk

Visste du at det er flere vitaminer og mineraler i melk enn i nesten alle andre matvarer? Melk inneholder en hel masse som gjør deg sterkere, og som gjør at du kan vokse, lære, leke og takle hverdagens utfordringer – hele livet.

Melk inneholder mange næringsstoffer som kroppen trenger for å kunne fungere og bygge nye celler. Tenk på cellene som millioner av ørsmå byggeklosser. Noen av disse slites ut, og de må hele tiden fornyes, slik at du føler deg vel og får mest mulig ut av livet. Bygging av celler pågår døgnet rundt hele året, og behovet for den rette ernæringen forblir nesten identisk hele livet.

Næringsstoffene i melk finnes i mange av meieriproduktene. For eksempel så inneholder fruktyoghurt 85–90 prosent melk, og er en god vitamin- og mineralkilde. Ost er rik på proteiner, kalsium og vitamin B12, og mange av dem er laktosefrie.

Enkelte av vitaminene og mineralene i meieriproduktene er vanskelig å finne i andre matvarer. Så hvorfor ikke drikke et glass med melk eller spise litt ost?

Husk: God helse er en kombinasjon av et balansert, næringsrikt kosthold og hyppig mosjon.