Stekt grønnkål med poteter og Apetina

25 min
Stekt grønnkål med poteter og Apetina

Grønnkål. Kongen av grønnsaker. Stek den. Sauter den. Det er bare å hive innpå. Denne oppskriften er fullpakket med hvitløk, chili og krydret med deilige, smuldrede biter av Apetina som hever retten til et nytt nivå.

Ingredienser

Små poteter
350 gram
Stor bunt grønnkål
1
Apetina® Original White Cheese
1 Glass
Rød chilli i tynne skiver
2
Hvitløk i tynne skiver
2
Olivenolje
Salt and pepper

Slik gjør du

  • 1. Del potetene i to og damp de til de er møre. Varm opp en stekepanne med 3 ss olivenolje. Tilsett potetene og stek i 5-6 minutter. Vend de ofte. Tilsett hvitløk og chili, og stek i ytterligere 2-3 minutter til aromaen er frigjort. Sett stekepannen til side og hold maten varm.
  • 2. Fjern stilkene fra grønnkålen og behold bladene relativt store. Vask og tørk godt. Tilsett 2 ss olivenolje i en stor stekepanne og stek grønnkålen forsiktig, litt om gangen, til den faller sammen og fargen har mørknet. Det beste er om du får litt sprø kanter.
  • 3. Legg potetene tilbake i pannen og bland sammen med grønnkålen. Smuldre Apetina over og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
https://www.arla.no/oppskrifter/stekt-gronnkal-med-poteter-og-apetina/