
Paneernudler

Slik gjør du
Paneerrøre og steking
Grønnsaker
Sur-søt saus
Å tjene
Tips
Stek grønnsakene i noen minutter slik at de holder seg sprø, og rør deretter inn den sursøte sausen og la den dekke alt jevnt. Tilsett den stekte paneeren til slutt, kun i ett minutt, slik at den beholder sin sprøhet samtidig som den tar opp smaken av sausen. Denne rekkefølgen gjør at alt ikke blir overstekt og at hver del beholder sin egen tekstur.
Tips
Når det først begynner å steke, går det fort, så ha alt klart. Skjær opp grønnsakene, skjær chilien i skiver og mål opp ingrediensene til sausen. Lag røren på forhånd og pensle paneeren, slik at den er klar til steking.
Tips
Visp røren til den er jevn og uten klumper, og sikt etter en konsistens som pannekakerøre. Hvis du har tid, kan du la røren hvile i kjøleskapet i 30 minutter før du panerer paneeren. Da får melet tid til å trekke til seg fuktighet, noe som gjør at paneringen fester seg bedre og blir sprøere i oljen. En kald røre reagerer også raskere når den treffer den varme pannen, stivner raskere og suger opp mindre olje.
Tips
Varm opp oljen til 175 °C før du steker paneeren. Ved denne temperaturen stivner røren raskt, forsegler belegget og holder overflødig olje ute. Bruk et kjøkkentermometer for å sjekke varmen. Hvis du ikke har et slikt termometer, kan du helle i en liten skje med røre; det skal frese og flyte til topps i løpet av få sekunder. Stek paneeren i små porsjoner for å holde oljetemperaturen jevn, og stek hvert stykke i 2-3 minutter per side til det er gyllent og sprøtt.
VANLIGE SPØRSMÅL: Spørsmål om paneernudler
Få detaljene du trenger før du går på kjøkkenet med våre svar på vanlige spørsmål om paneernudler. Fortsett å lese nedenfor!
Du kan selv tilpasse kryddernivået i paneernudlene. I oppskriften er det brukt én grønn chili, noe som gir en mild varme. Du kan redusere mengden for en mildere versjon, utelate den helt for å få en mildere variant, eller tilsette ekstra chili hvis du foretrekker en sterkere variant.
For å unngå at udonnudlene klumper seg sammen, skyll dem under kaldt vann etter at du har kokt dem. Dette hindrer dem i å koke og fjerner overflødig stivelse. Sørg for å la dem renne godt av.
Oppbevar rester av paneernudler i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 2 dager. La dem avkjøles til romtemperatur før du forsegler dem for å unngå overflødig fuktighet. Vi anbefaler ikke å fryse ned, da nudlene kan bli grøtete, og paneeren kan bli tørr eller smuldre når den tines.
Næringsinnhold
1688 energi
fiber | 22,9 fiber |
Ingredienser
Paneer batter and frying
Paneer
|
225 gram |
---|---|
Vanlig mel
|
70 gram |
Maismel
|
70 gram |
Hvitløkspulver
|
1 teskje |
Løkpulver eller granulat
|
1 teskje |
Havsalt
|
½ teskje |
Vann
|
120 ml |
Vegetabilsk olje
|
Grønnsaker
Rødløk, skåret i jevne biter
|
½ |
---|---|
Vårløk
|
2 |
Rød paprika
|
½ |
Grønn paprika
|
½ |
Grønn chilli, finskåret i skiver
|
1 |
Sur-søt saus
Søt chilisaus
|
3 ss |
---|---|
Ketchup
|
1½ ss |
Hvitløk, finhakket
|
1 |
Til servering
Udon- nudler, kokte
|
500 gram |
---|---|
Fersk koriander
|
20 gram |
Nyt den herlige fusjonen av paneernudler
Denne oppskriften på paneernudler er en fusjon utenom det vanlige som kombinerer alle de beste elementene fra hele Asia. Vi valgte paneer, som er en stift i det indiske kjøkkenet, og matchet det med tykke japanske udon-nudler. Når det gjelder krydringen, har vi hentet inspirasjon fra øst- og sørøstasiatisk matlaging med hvitløk, chili og riseddik som base, og avsluttet med en sursøt saus med røtter i det kinesiske kjøkken. Denne oppskriften er et av våre favoritteksempler på hvordan ulike mattradisjoner kan møtes i en deilig enhet.
Sprø, gyllen, røre-stekt paneer
Hvis du ikke har prøvd paneer ennå, er denne oppskriften en smakfull start. Osten er kjent for sin faste konsistens, som mykner forsiktig når den varmes opp, men uten å smelte. Røren krydres med hvitløkspulver og løkpulver, og stekes til den danner et gyllent, sprøtt skall med en søt, nøtteaktig smak. Når du tar en bit, vil du oppleve den kjærkomne knasende sprøheten i belegget, etterfulgt av den myke, melkeaktige kjernen under.
Herlig sprøhet fra wokte grønnsaker
En rask wok gir grønnsakene en herlig sprøhet ved å steke kantene samtidig som innsiden forblir sprø. Det fjerner også den rå kanten og gir en dypere smak, noe som gjør dem perfekte til paneernudler.
Både rødløk og vårløk blir søtere, med en lett smakfull tone som bygger seg opp etter hvert som de karamelliseres litt i pannen. Rød og grønn paprika får en mild jordsmak etter hvert som skarpheten forsvinner, mens den naturlige sødmen kommer tydeligere frem. Grønnsakene avsluttes med den elskede asiatiske varmen fra grønne chilier.
Den perfekte balansen mellom søtt, surt og skarpt
Den søtsyrlige sausen dekker paneernudlene med en tykk glasur. Den søte chilisausen utgjør basen og gir en klebrig tekstur og søthet, mens ketchup avrunder med en myk syrlighet og et snev av fruktighet. Risvinseddik gir en lys syrlighet med et lett blomsteraktig preg som skjærer gjennom sødmen. Hvitløken blir litt mildere når den varmes opp, men beholder sin skarphet og tilfører sausen en velduftende og smakfull note. Det er den perfekte balansen mellom søtt, surt og skarpt - alle smakene som bidrar til å gjøre det asiatiske kjøkkenet til det det er: deilig.
Perfekt til lunsj, middag og rester
Denne oppskriften på paneernudler kan du enkelt lage når som helst i løpet av dagen. Den fungerer like godt til en rask lunsj midt på dagen som til en smakfull middag, og den holder seg utmerket etter en natt i kjøleskapet.
Kanskje smaker den enda bedre dagen etter, når smakene har fått mer tid til å sette seg i hverandre. Den er lett å pakke sammen, kan varmes opp igjen og er et alternativ når du trenger noe raskt, men mettende. Et smart trekk? Lag litt mer enn du tror du trenger. I morgen vil du være glad for at du gjorde det.
Vi har noen andre favoritter som kan lages til alle måltider og smaker like godt neste dag. Våre enkel green curry ,spinatwraps ,paneer makhani , og kremet nudelsuppe med kylling er alle i den kategorien.
Kreative variasjoner å utforske
Denne oppskriften på paneernudler er utrolig fleksibel, og du kan starte med røren. Prøv å tilsette en klype garam masala for å få en tre- og litt pepperaktig smak, karripulver for en mild varme med hint av gurkemeie og tørket ingefær, eller malt spisskummen for en dyp jordsmak med en bitter, nøtteaktig kant. Alle finnes i mange asiatiske kjøkken, så de er tro mot oppskriftens asiatiske inspirasjon.
Sleng i sopp i pannen sammen med grønnsakene for et umamipreg med et mykt bitt, eller strimlet kål for en svak peppernote. Julienneskårne gulrøtter gir ekstra knas og naturlig sødme, mens sukkererter gir en frisk, gressaktig smak.
En skvett soyasaus gir sausen en salt dybde med et lett fermentert preg. Hoisin gjør den litt tykkere og tilfører en delikat sødme med et hint av røyk. For en friskere vinkel kan du røre i en skje limejuice for å få en skarp syrlighet og et sitrusløft.
Med pynt kan du endre følelsen av hele tallerkenen. Ristede sesamfrø gir en lett knasende og delikat nøtteaktig smak, mens tyntskåret vårløk er sprø og mildt skarp. Friske urter kan forandre smaken fullstendig. Bytt ut den ferske korianderen med mynte, som kjøler ganen med en myk urtenote, eller thaibasilikum, som er litt søt med et snev av anis.