Bakt Apetina Pasta

30 min
Bakt Apetina Pasta

Ingredienser

Cherrytomater
600 gram
Rødløk
1
Røde paprika
2
Hvitløk
2
Olivenolje
½ desiliter
Chiliflak (valgfri)
2 teskjeer
Salt and pepper
200 gram
Gigli pasta (eller hvilken som helst annen pasta)
400 gram
Fersk babyspinatblader
250 gram

Topping

Chiliflak
Salt and pepper
En håndfull basilikumblader

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 180 °C på varmluft.

Prepp grønnsaker og Apetina

  • Kutt rødløk og paprika i lange strimler. Skjær hvitløken 4 deler. Skjær av 20g av Apetina Original White Cheese og sett til side for dekorering.

Stek i ovn og bland

  • Plasser resten av Apetina osten i midten av en ildfast form og fordel tomater, rødløk, paprika, og hvitløk. Hell olivenolje over alle ingrediensene. Krydre med salt, pepper og chiliflak. Stek i ovnen i 30 minutter.

Kok pasta og tilsett spinat

  • I mellomtiden, kok pastaen i henhold til instruksjonene på pakken. Ha spinaten i pastavannet de siste 20 sekundene. Sil av pastaen og spinaten - spar 100 ml av pastavannet.

Bland Bland Bland

  • Mos Apetina osten og tomatene med en gaffel. Bland det sammen med de andre ingrediensene. For ekstra kremete konsistens, bland osten med halvparten av tomatene og hvitløken i en stavmikser. Tilsett den avsilte pastaen og spinaten og bland sammen. Tilsett litt av pastavannet hvis du trenger mer saus.
https://www.arla.no/oppskrifter/bakt-apetina-pasta/