
Veggie tacos

Slik gjør du
Tips 1
Når du velger grønnsaker til taco, må de være så ferske og modne som mulig. En fast rødkål med tettpakkede blader og en dyp lilla farge er ideell. Velg tomater som føles tunge i forhold til størrelsen, med glatt skinn og en liten ettergivelse når du trykker på dem. En moden avokado skal gi litt etter for et forsiktig trykk, men ikke føles grøtete. Unngå avokadoer med merker eller mørke flekker.
Tips 2
Tortillaene blir myke og smidige når du varmer dem, og det er tre enkle måter å gjøre det på. Varm opp en tørr støpejerns- eller non-stick-panne på middels høy varme på komfyren, og varm hver tortilla i ca. 30 sekunder på hver side til det dannes luftlommer. Det andre alternativet inkluderer bruk av mikrobølgeovn. Stable noen tortillas med et fuktig papirhåndkle mellom og på toppen, og sett dem i mikrobølgeovnen på høy varme i 20-30 sekunder. Til slutt kan du pakke en stabel med fem eller færre tortillas i en pakke med aluminiumsfolie og sette den i en forvarmet ovn på 180 °C i 15-20 minutter, til den er gjennomvarm. Du kan lage flere pakker med fem tortillas i hver samtidig.
Tips 3
Fersk limesaft utgjør en merkbar forskjell, og gir en livligere, syrligere smak som flaskeversjoner rett og slett ikke kan matche. Den enkleste og mest effektive måten å presse en lime på er å rulle den på et hardt underlag før du skjærer den opp, slik at det kommer mer saft ut. Del den deretter i to og press den for hånd eller med en sitruspresse.
VANLIGE SPØRSMÅL: Spørsmål om veggie-taco
Har du noen spørsmål om hvordan du lager veggie-taco? Vi har tatt for oss de vanligste spørsmålene nedenfor for å hjelpe deg.
Ja, du kan ta et forsprang på veggie-tacoen ved å forberede ingrediensene på forhånd, og hvis du kan, kan du sette sammen tacoene rett før servering. Tomatsalsaen og kålblandingen holder seg friske i kjøleskapet i opptil en dag når de oppbevares i lufttette beholdere. Avokado er best skåret i ferske skiver for å unngå at den blir brun, og tortillaene bør varmes rett før servering for å få den myke, smidige konsistensen.
For å sette sammen veggie-tacosene begynner du med å varme tortillaene til de er myke og klare til å fylles. Fyll dem med kål- og maisblandingen, og øs deretter over tomatsalsaen. Topp med avokadobiter og smuldret white cheese, og server med limebåter ved siden av. Server med en gang mens alt er friskt og full av smak!
Oppbevar rester av veggis-tacos ved å pakke dem godt inn i plastfolie eller legge dem i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil en dag. Hvis tacoene ikke er satt sammen ennå, kan du oppbevare hver del for seg for å bevare tekstur og smak.
Næringsinnhold
1563 energi
fiber | 47,4 fiber |
Ingredienser
Kål
Rødkål, finhakket
|
400 gram |
---|---|
Salt
|
½ teskje |
Tomatsalsa
Store tomater (900 g)
|
8 |
---|---|
Fedd hvitløk, finhakket
|
2 |
Friske mynteblader, finhakket
|
3 ss |
Limesaft
|
1 ss |
Salt
|
½ teskje |
Til servering
Mais
|
250 gram |
---|---|
Mais-tortilla (15 cm i diameter
|
12 |
Avokado, skrelt, kjerneløs og skåret i biter
|
1 |
200 gram | |
Lime, skåret i skiver
|
2 |
Prøv våre utrolige veggie-tacos
Vår oppskrift på veggis-taco er utenomjordisk god! Lagvis av fyll harmonerer, men hver smak beholder sin egen personlighet, samtidig som den samlede smaken forblir frisk og livlig. I stedet for den klassiske meksikanske queso fresco smuldrer vi over white cheese for en mer intens salt smak. Ta en tortilla, fyll den rikelig og nyt hver eneste smakfulle bit!
En regnbue av de aller beste grønnsakene
Tacofyllet vil øyeblikkelig fengsle deg med sine fantastiske farger - dyp lilla kål, gyllengul mais og kremgrønn avokado. I tillegg til den visuelle sjarmen byr de på en haug av smaker. Rødkålen gir et sprøtt, pepperaktig fundament, mens maisen spruter av saftig sødme som motvekt til kålens bitt. Så kommer avokadoen, rik og smøraktig, og mykner opp de skarpere teksturene med sin myke kontrast.
Lys og pikant tomatsalsa
En skikkelig salsa er et must til enhver taco! Som alltid er det tomatene som leder an med sin saftige og mildt søtsyrlige smak. Hvitløken bidrar med sin lett krydrede skarphet og gir salsaen en kraftig kant, mens mynte gir en avkjølende, subtilt søtlig urteaksent. En skvett lime gir liv til salsaen ved å skjerpe tomatenes sødme og gjøre den friske mynten enda mer levende og sprø. Mexico er kjent for sine lyse og pikante salsaer, og denne er ikke annerledes.
En meksikanskinspirert taco som passer til en fiesta
Taco er en livsstil i Mexico, og fyller gatene med sydende griller, fargerikt pålegg og smaker som får deg til å stoppe opp for å ta inn alt sammen. Det er nettopp denne ånden vi kanaliserer med våre enkle veggis-tacos, som er meksikansk inspirert og laget for en skikkelig festmåltid.
Fyll opp bordet med alt det beste tilbehøret, for vegetar-taco fortjener godt selskap. Server dem sammen med andre tacoer som tacos al pastor med marinert svinekjøtt, tacos de pescado med grillet fisk og fersk slaw, eller sprø kyllingtacos med mangosalsa. Ingen fiesta er selvsagt komplett uten dip og sauser. En kremet guacamole er et must, og en krydret grønn chilisaus er der hvis du trenger litt mer krydder på middagsbordet.
Så enkelt er det å fylle kvelden med deilige måltider. Burritos fylt med langtidsstekt storfekjøtt sørger for at ingen går sultne hjem, bakte nachos fylt med ost er alltid en hit, bifffajitas byr på en fristende røykfylt smak, mens gylne maisfritters gir en aromatisk knasende smak.
Utforsk andre typer fyll
Veggie-taco handler om å mikse og matche, så eksperimenter med andre ingredienser for å tilføre nye dimensjoner til tacoene dine. For mer crunch kan du bruke strimlede gulrøtter som gir en lett sødme, mens reddiker i tynne skiver sørger for sprøhet og en mild pepperaktig smak. Hvis du vil ha noe kraftigere, kan du bruke stekt rød paprika som gir en myk, litt røykfylt sødme.
Ønsker du litt ekstra friskhet? En håndfull hakket koriander gir en lys, sitrusaktig note, persille holder det hele jordnært og mykt, og vårløk gjør det hele litt skarpere med sin lette syrlighet.