Sopp quesadillas

Sopp quesadillas

Tilberedningstid 20 min
Vår oppskrift på quesadillas med sopp gir en jordnær vri på denne meksikanske favoritten. Kantareller, tomater og vårløk strøs sammen med mozzarella, legges inn i tortillaer og stekes til de er gylne. Når de er ute av ovnen, helles kremet white cheesesaus over, og blir en rask, smakfull og behagelig lunsj eller middag.
https://www.arla.no/oppskrifter/sopp-quesadillas/

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 225 °C.
  • Begynn med sausen. Bland white cheesen med melken. Bruk mer melk hvis du foretrekker en tynnere konsistens. Smak til med chiliflakes hvis du ønsker en sterkere saus, og sett den i kjøleskapet.
  • Varm opp en stekepanne. Stek rensede kantareller i en tørr stekepanne til vannet har fordampet. Rør inn smør, karri, salt og pepper når de er tørre. Stek til soppen er litt sprø og gjennomstekt.
  • Skjær tomatene i tynne skiver og vårløk i tynne ringer.
  • Legg et ark med bakepapir på et stekebrett. Legg noen tortillas på stekebrettet og fordel tomater, vårløk og sopp over dem. Dryss over mozzarella. Dekk til med en tortilla.
  • Stek i ovnen i ca. 10 minutter, til tortillaene er gyllenbrune og osten har smeltet.
  • Server de varme quesadillasene med en drypp av saus og guacamole .
Tips 1

Velg kantareller som er tørre å ta på, faste og uten mørke flekker, og som har en lett, fruktig duft. Hvis de lukter surt eller muggent, er de for gamle. Sjekk også undersiden - gjellene skal være rene og ikke altfor mørke

Tips 2

Børst av smuss med en myk børste eller kjøkkenrull. Hvis de er gjørmete, skyll dem raskt med vann og tørk dem med en gang, for kantarellene suger det raskt opp og mister teksturen. Klipp av stilkene hvis de ser tørre eller seige ut.

VANLIGE SPØRSMÅL: Spørsmål om quesadillas med sopp

Nedenfor svarer vi på de vanligste spørsmålene om soppquesadillaer, inkludert hvordan du tilbereder dem, oppbevarer restene, varmer dem opp på riktig måte og hva du kan servere ved siden av.

Kan jeg tilberede quesadillas med sopp på forhånd?

Ja, du kan komme i forveien ved å lage fyllet og white cheesesausen en dag i forveien. Oppbevar begge deler i separate beholdere i kjøleskapet. Vent med å sette sammen og steke til du er klar til å spise, slik at tortillaene holder seg sprø og osten smelter skikkelig.

Hvordan skal jeg oppbevare rester av sopp-quesadillas?

La restene av soppquesadillaene kjøle seg ned til romtemperatur før du pakker dem i en lufttett beholder og oppbevarer dem i kjøleskapet i opptil 2 dager. Hvis mulig, oppbevar white cheesesausen separat slik at quesadillaene holder seg sprø. Oppbevar sausen i en lukket beholder i kjøleskapet.

Hva er den beste måten å varme opp sopp quesadillas på?

Den beste måten å varme opp soppquesadillaene på er i ovnen eller i en tørr stekepanne. Varm dem ved 180 °C til de er gjennomvarme, eller rist dem i en panne på middels varme til osten smelter og tortillaene blir sprø igjen. Varm white cheesesausen separat på komfyren, og rør i den av og til.

Hva kan jeg kombinere med sopp quesadillas?

Soppquesadillaer er et velsmakende mellommåltid alene, når som helst på dagen, men de fungerer også godt med litt tilbehør ved siden av. Prøv dem med en sprø grønn salat, en kule guacamole eller en krydret tomatsalsa. Hvis du vil ha noe mer mettende, kan du servere dem med ris, bønner eller stekte grønnsaker.

Næringsinnhold

865 energi

fiber 31,4 fiber

Ingredienser

150 gram
Melk
3 ss
Chiliflak (valgfritt), etter smak
Kantareller
500 gram
Smør
1 ss
En klype karri
Salt and pepper etter smak
Vårløk
4
Små tomater
300 gram
300 ml
Mais-tortilla
8
Til servering
Guacamole

Lag sprø quesadillas med sopp og ost

Det eneste myke i disse soppquesadillaene er kantarellfyllet med ost. Alt annet er sprøtt, gyllent og klart til å knase fra første bit. Kontrasten er fantastisk, og det er derfor vi har doblet mengden ost. Med mozzarella på innsiden og white cheesesaus på toppen, vil denne oppskriften garantert vinne enhver osteelskers hjerte.

Vi tar ost på alvor, og våre quesadillas med sopp er bare en del av historien. Vi har også grillet ostesmørbrød tunfisk med gyllen skorpe, sprø paneer pakora som knitrer når du biter i den, og bacon- og ostemuffins som dufter av ren glede rett ut av ovnen.

Delikat nøtteaktig smak fra stekte kantareller

Kantarellene er myke og milde i starten, med en svakt fruktig aroma. Når de legges i pannen, trekker varmen ut fuktigheten, konsistensen blir fastere, og smaken begynner å forandre seg. De suger til seg smøret som smelter rundt dem, og trekker til seg de kremete, lett karamelliserte tonene etter hvert som de blir gylne.

De får en herlig ristet smak, og den delikate nøtteaktige smaken blir mer fremtredende. Kantareller er vanligvis rikere enn vanlig sopp, og her har vi tilsatt karri for å gi et subtilt krydder som bidrar til å omfavne de delikate smakene.

Med tomater, vårløk og revet ost

Duoen av tomater og vårløk gir litt liv til det jordnære og robuste fyllet, mens revet ost gjør det hele til komfort. Soppen tilfører et tyngre element, så det er viktig å la tomatene bli myke og slippe ut sin søtsyrlige saft. Mozzarellaen smelter og pakker alt inn i sin karakteristiske smeltede, elastiske konsistens - akkurat som du forventer av en quesadilla med ost.

Server med en kremet white cheesesaus

Presentasjonen er viktig, så når soppquesadillaene er stekt og gyllen, kan du dryppe white cheesesausen rett på toppen. De vakkert balanserte fargene gir et imponerende middagsmåltid. Dessuten er de overraskende raske å lage, utrolig smakfulle og fungerer både til lunsj og middag, ettersom de er enkle å ta med seg på jobb og definitivt ikke gjør deg sulten om kvelden.

Sausen er kremet, litt salt og syrlig fra osten, men likevel delikat takket være melken. Når du heller den over quesadillasene, får du gleden av at varme, sprø tortillas møter den kremete, kjølige sausen. Hvis du liker krydder, kan du tilsette en klype chiliflakes for å bygge opp en langsom styrke som etterlater en mild kiling bak i halsen.

Eksperimenter med dine egne variasjoner

Tenk på våre soppquesadillas som et utgangspunkt med uendelig mange muligheter for å tilpasse innholdet og krydderet. Til fyllet kan du prøve sautert spinat for noe jordnært og mildt, eller jalapeños i skiver for et kraftig kick. Stekt paprika er myk og litt søt, mens karamellisert rødløk tilfører sødme med sin syltetøyaktige klebrighet.

Har du lyst på en vri på sausen? En skje med knust hvitløk forsterker smaken med sin skarpe, mildt søte tone, en skvett sitronsaft gir en fin syrlighet, og nyrevet muskatnøtt sprer sin aromatiske varme i hele sausen.