Kanelboller

Kanelboller

Kanelboller er rett og slett vanskelig å motstå! I denne oppskriften har vi gått bort fra den tradisjonelle kanelbollen. Ved å bake kanelboller løst sammen i en bakeform, trenger du ikke styre med å dele dem opp – bare la alle rive av det de ønsker å spise. Prøv kanelboller med kremost neste gang du baker!
Stemmer (0 stemmer)

Min stemme

Kanelboller

Kanelboller er rett og slett vanskelig å motstå! I denne oppskriften har vi gått bort fra den tradisjonelle kanelbollen. Ved å bake kanelboller løst sammen i en bakeform, trenger du ikke styre med å dele dem opp – bare la alle rive av det de ønsker å spise. Prøv kanelboller med kremost neste gang du baker!

Deig

  • 4 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg
  • 2 ts salt
  • 1½ dl sukker
  • 3 ts kardemomme
  • 11 dl hvetemel
  • 150 g mykt smør

Fyll

  • 150 g Apetina® Naturell Kremost
  • 1 dl brunt sukker
  • 2 ss kanel
  • 100 g mandelflak

Pensle med

  • 1 stk egg

Glasur

  • 2 ss Apetina® Naturell Kremost
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 dl melis

Slik gjør du

- Løs opp gjæren i lunken melk i en bolle.

- Bland inn egg, salt, sukker og kardemomme.

- Tilsett mel litt etter litt og ha i mykt smør til slutt.

- Kna deigen for hånd eller med maskin til den er jevn og elastisk.

- Dekk til deigen med kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 min.

- Bland kremost, sukker og kanel sammen til fyllet.

- Legg deigen på en melet overflate.

- Del deigen i to (du får nok til to brett) og rull deigen ut i rektangulær form.

- Spre halvparten av fyllet på hver del, og strø over halvparten av mandelflakene.

- Rull sammen og skjær rullen i 10 deler med lik størrelse.

- Plasser bitene slik de står opp løst mot hverandre i en smurt bakeform.

- La deigen heve tildekket i 20 minutter.

- Pensle med lett pisket egg og stek i cirka 35 minutter på 200 °.

Og slik har du laget deilige kanelboller med kremost. Vel bekomme!

Tips

Kanelboller med kremost som fyll passer perfekt – mer smak, mindre fett.

Tips

Kanelboller kan også toppes med rosiner, nøtter eller tørkede bær. Eller alt samtidig!