Kanelboller
Kanelboller er rett og slett vanskelig å motstå! I denne oppskriften har vi gått bort fra den tradisjonelle kanelbollen. Ved å bake kanelboller løst sammen i en bakeform, trenger du ikke styre med å dele dem opp – bare la alle rive av det de ønsker å spise. Prøv kanelboller med kremost neste gang du baker!
Ingredienser
Porsjoner
Deig
- 4 dl melk
- 50 g gjær
- 1 stk egg
- 2 ts salt
- 1½ dl sukker
- 3 ts kardemomme
- 11 dl hvetemel
- 150 g mykt smør
Fyll
- 150 g Apetina® Naturell Kremost
- 1 dl brunt sukker
- 2 ss kanel
- 100 g mandelflak
Pensle med
- 1 stk egg
Glasur
- 2 ss Apetina® Naturell Kremost
- 2 ss sitronsaft
- 2 dl melis
Slik gjør du
Slik gjør du
- Løs opp gjæren i lunken melk i en bolle.
- Bland inn egg, salt, sukker og kardemomme.
- Tilsett mel litt etter litt og ha i mykt smør til slutt.
- Kna deigen for hånd eller med maskin til den er jevn og elastisk.
- Dekk til deigen med kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 min.
- Bland kremost, sukker og kanel sammen til fyllet.
- Legg deigen på en melet overflate.
- Del deigen i to (du får nok til to brett) og rull deigen ut i rektangulær form.
- Spre halvparten av fyllet på hver del, og strø over halvparten av mandelflakene.
- Rull sammen og skjær rullen i 10 deler med lik størrelse.
- Plasser bitene slik de står opp løst mot hverandre i en smurt bakeform.
- La deigen heve tildekket i 20 minutter.
- Pensle med lett pisket egg og stek i cirka 35 minutter på 200 °.
Og slik har du laget deilige kanelboller med kremost. Vel bekomme!
Tips
Kanelboller med kremost som fyll passer perfekt – mer smak, mindre fett.
Tips
Kanelboller kan også toppes med rosiner, nøtter eller tørkede bær. Eller alt samtidig!