Naturens mest unike matvare

Laktoseintoleranse

Laktose er sukkeret som finnes naturlig i melk. Hvis du ikke har nok av enzymet laktase i kroppen din, er du laktoseintolerant, og inntak av meieriprodukter kan forårsake fordøyelsesproblemer.

Enkelte meieriprodukter inneholder mer laktose enn andre, og hvis du er laktoseintolerant, kan det være lurt å ta en grundig kikk på denne oversikten. Hvis du foretrekker å unngå laktose helt, kan du trygt velge de laktosefrie produktene våre, og likevel nyte all smaken og alle de næringsrike godsakene du finner i vanlig melk.

Les om Lactofree-produktene på engelsk (selges ikke i alle markeder – men hvis du starter en aksjon og ber oss om å selge dem i ditt marked, er muligheten til stede ...)

Uvanlig hos barn

Vi er født med evnen til å fordøye laktose, slik at vi kan utnytte alle de gode næringsstoffene i morsmelken. I løpet av barndommen kan det hende at denne evnen reduseres, men det er likevel uvanlig at barn er laktoseintolerante før skolealder. Om, og i hvilken grad evnen reduseres, er avhengig av våre genetiske predisposisjoner.

Melkeallergi er ikke det samme som laktoseintoleranse

Laktoseintoleranse blir ofte forvekslet med melkeallergi, noe som er langt mer alvorlig. Hvis du er allergisk mot kumelk, tåler ikke kroppen din proteinene som finnes i melk. Du må alltid rådføre deg med lege og unngå meieriprodukter.